Γυναικολογία – Μαιευτική

Ο Βελονισμός αποτελεί μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για όλα τα στάδια της γυναίκας σε ηλικία αναπαραγωγής. Από την εμμηναρχή (η αρχή της έμμηνου ρύσης στην εφηβεία) έως την εμμηνόπαυση ο βελονισμός ανακουφίζει τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα και την δυσμηνόρροια σε όλες τις ηλικίες. Υποστηρίζει την φυσιολογική λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και εξισορροπεί ορμονικές διαταραχές όπως ακμή και κυκλοθυμία.

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης ο βελονισμός είναι ένα πολύτιμο και ασφαλές εργαλείο για την αντιμετώπιση δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως ναυτία, μυοσκελετικοί πόνοι,  δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες, πρηξίματα, δυσκολίες στον ύπνο, άγχος κ.α. Από τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης η θεραπεία βοηθάει στην προετοιμασία για τον τοκετό. Εάν το έμβρυο δεν βρίσκεται στην βέλτιστη θέση (κεφαλική προβολή) υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική χωρίς βελόνες που αυξάνει τις πιθανότητες το έμβρυο να πάρει τη σωστή θέση. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην πρόκληση τοκετού σε περίπτωση καθυστέρησης και στην ομαλή εξέλιξη του τοκετού με λιγότερο πόνο. Υπάρχουν τεχνικές πίεσης με τα δάχτυλα σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία που θα σας υποδείξουμε, που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του τοκετού από τον σύντροφο-βοηθό της εγκύου, που διευκολύνουν και απαλύνουν τον πόνο. Μετά τον τοκετό ο βελονισμός μπορεί να στηρίξει τη λεχώνα εάν υπάρχουν προβλήματα θηλασμού ή μεταγεννητική κατάθλιψη.

Ο βελονισμός αποτελεί πολύτιμη θεραπεία καθώς πλησιάζουμε στην φάση της εμμηνόπαυσης όπου ξεκινάνε οι δυσκολίες στον ύπνο,  εξάψεις, εφίδρωση, ξηρασία και γενικευμένη ανησυχία. Στόχος πάντα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η διατήρηση της υγείας στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο καθώς το σώμα μας περνάει σε μία εντελώς διαφορετική φάση.

Επίσης ο βελονισμός έχει πολλά να προσφέρει στο πεδίο της γονιμότητας. Αυτό αφορά ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο ή γυναίκες και ζευγάρια που επιλέγουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της τεχνητής γονιμοποίησης. Έρευνες έχουν δείξει πως οι πιθανότητες εγκυμοσύνης αυξάνονται με την εφαρμογή βελονισμού καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας του IVF. Στην AcuClinic υποστηρίζουμε γυναίκες από διάφορες χώρες του εξωτερικού που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση.