Βιογραφικό

Η Όρλυ Μπαρζίβ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Το πρώτο της πτυχίο είναι στη Φυσική από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995) και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στην Ολλανδία και στην Γερμανία έως το 1999.

Το 2000 άρχισε τις σπουδές της στην Κινέζικη Ιατρική, στην Hellenic Academy of Traditional Chinese Medicine στην Θεσσαλονίκη έως το 2006 και συνέχισε στο University of Westminster στο Λονδίνο από όπου έλαβε το δεύτερο πτυχίο της στον Βελονισμό BSc(Hons) in Traditional Chinese Medicine: Acupuncture (2009). Έχει δίπλωμα στο Shiatsu από την σχολή Natural Health Sciences στην Αθήνα (2006). Επιπλέον έχει παρακολουθήσει δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και συνέδρια σε Αγγλία, Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε θέματα βελονισμού, Κινέζικης Ιατρικής και γενικότερα θεραπευτικού ενδιαφέροντος.

Έχει ειδικευτεί σε θέματα γυναικολογίας, εγκυμοσύνης και τοκετού, παιδιατρικής, μυοσκελετικά προβλήματα, διαχείριση πόνου και στη διαχείριση συμπτωμάτων σε ασθενείς με καρκίνο.

Συγκεκριμένα έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα Applied Channel Theory του Dr Wang Ju Yi με τους Jason Robertson και Jonathan Chang, στο σύστημα Shonishin παιδιατρικού Ιαπωνικού βελονισμού (χωρίς βελόνες) με τον Stephen Birch, στην γυναικολογία με τις Debra Betts και Sarah Budd, στο Internal Medicine με τον Volker Scheid την Cinzia Scorzon και την Vita Reveli, στον ωτοβελονισμό με τον John Tindall κλπ.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Λονδίνο (Highgate Hospital), σε φιλανθρωπική οργάνωση για ασθενείς με καρκίνο (Chai Cancer Care) και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει κάνει παρουσιάσεις για τον βελονισμό σε συλλόγους και σε νοσοκομεία σε Λονδίνο και Θεσσαλονίκη.

Είναι μέλος των επαγγελματικών συλλόγων